Ο Φάρος στο Κάστρο της Λευκάδας

Οι Παραδοσιακοί Φάροι της Λευκάδας

Ο φάρος στο εντυπωσιακό κάστρο της Αγίας Μαύρας στην είσοδο της Λευκάδας κατασκευάστηκε το 1861. Είναι από τους πιο καλοδιατηρημένους Ελληνικούς φάρους καθώς έχει αποκατασταθεί πλήρως. Τον φάρο μπορείτε να τον δείτε έξω από το κάστρο αν στρίψετε δεξιά ακριβώς πριν την γέφυρα της Λευκάδας. Ενώ μπορείτε να τον θαυμάσετε από πολύ κοντά αν μπείτε μέσα στο κάστρο και ανεβείτε στον βόρειο προμαχώνα του Παντοκράτορα.

Ο Φάρος στο Κάστρο της Λευκάδας

Ο φάρος του κάστρου της Λευκάδας έχει τετράγωνο πύργο ύψους 6 μέτρων και σπίτι για τον φαροφύλακα. Το εστιακό του ύψος είναι 17 μέτρα. Μετά την πρώτη λειτουργία του το 1861 τροποποιήθηκε και λειτούργησε με πετρέλαιο μέχρι το 195, οπότε και εγκαταστάθηκε αυτόματος πυρσός ασετιλίνης. Το 1990 ο φάρος της Λευκάδας έγινε ηλιακός. Ο φάρος και το κάστρο είναι από τα σπουδαιότερα αξιοθέατα της Λευκάδας, πρέπει οπωσδήποτε να τα επισκεφθείτε αν βρεθείτε στο νησί.

Όλη η περιοχή που βρίσκεται ο φάρος και το Κάστρο της Λευκάδας είναι εξαιρετικής ομορφιάς. Δυστυχώς σε μερικά σημεία υπάρχει μια εικόνα εγκατάλειψης, κυρίως λόγω κάποιων ερειπωμένων κτιρίων και μηχανημάτων. Στην άκρη αυτή της Λευκάδας που βρίσκεται το πέρασμα για την Δυτική Ελλάδα, υπάρχουν Δύο λιμνοθάλασσες, το κάστρο, ο φάρος, δυο παραλίες, αυτά τα κτίρια θα έπρεπε είτε να αποκατασταθούν, είτε να γκρεμιστούν και όλη η περιοχή να διαμορφωθεί χωρίς μεγάλες επεμβάσεις, με σεβασμό στο φυσικό τοπίο (ίσως το να απομακρύνονταν μπάζα , σκουπίδια και ξερόχορτα να ήταν αρκετό), ώστε να αναδειχθεί με τον καλύτερο τρόπο αυτή η μοναδική γωνιά της Ελλάδας

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στη photogallery: Λευκάδα Φάρος Κάστρου Φωτογραφίες

Ο ΦΑΡΟΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (ΑΓΙΑ ΜΑΥΡΑ)