Παραλία Άγιος Ιωάννης

Πλήρης οδηγός για τις παραλίες της Λευκάδας

Δίπλα στην πόλη της Λευκάδας βρίσκεται η παραλία του Αγίου Ιωάννη. Στην παραλία που είναι πανέμορφη με γαλαζοπράσινα νερά, θα δείτε και πολλούς ανεμόμυλους -που πια δεν λειτουργούν- καθώς φυσάνε πολύ συχνά ισχυροί βόρειοι άνεμοι.

Παραλία Άγιος Ιωάννης - Λευκάδα Παραλίες

Τα τελευταία χρόνια στη παραλία του Αγίου Ιωάννη διοργανώνονται πρωταθλήματα Kitesurfing με αποτέλεσμα η παραλία να είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε ανθρώπους από όλο τον κόσμο που ασχολούνται με τα συγκεκριμένα αθλήματα. Παλιότερα ήταν δημοφιλές μόνο το τμήμα στο αριστερό πλευρό της παραλίας. Σήμερα οι παραλίες στην λεγόμενη Γύρα της Λευκάδας έχουν αυτονομηθεί κάπως και έτσι θα τις παρουσιάσουμε αναλυτικά την κάθε μία.

Γιατί την περιοχή που λέγαμε παλιά Άη Γιάννη, τώρα την ονομάζουμε παραλια Άη Γιάννη, την συνέχεια της παραλία Μύλοι, μετά παραλία της Γύρας και έχει και συνέχεια. Μιας και έχουν ανοίξει beach bar και πιο κει και έχουν ξαπλώστρες στην παραλία, οπότε κάπως πρέπει να το πούμε και εκείνo το τμήμα της παραλίας και ούτω κάθεξης. Στην ουσία από τους πρόποδες της μεγάλης Ράχης που βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη μέχρι την Γυράπετρα που κάνει μια γλώσσα η Γύρα είναι η ίδια παραλία. Ενώ στην συνέχεια της από εκεί που στρίβει μέχρι την παραλία που λέγεται του Κάστρου και είναι δίπλα σε ένα παλιό εγκαταλελειμένο κτήριο, πάλι μια παραλία συνεχόμενη είναι. Πανοραμική θέα όλης αυτής της περιοχής και της πόλης της Λευκάδας έχετε από την πίσω πλευρά στο μοναστήρι της Παναγίας την Φανερωμένης.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ