Λευκάδα Καταρράκτες

Λευκάδα αξιοθέατα

Η Λευκάδα είναι κατά κύριο λόγο ορεινή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι γεμάτη από πανέμορφα ορεινά τοπία και οικισμούς. Οι καταρράκτες όμως που υπάρχουν στην Λευκάδα (ναι η Λευκάδα διαθέτει και καταρράκτες), έτυχε να είναι μόλις μερικά χιλιόμετρα από την θάλασσα, δίπλα στον πιο τουριστικό οικισμό του νησιού το Νυδρί.

Λευκάδα Καταρράκτες

Τους καταρράκτες θα τους βρείτε εύκολα. θα πρέπει να στρίψετε δεξιά όταν έρχεστε από την Λευκάδα και δεν χρειάζεται να μπείτε στο Νυδρί που έχει και λίγο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Πάρτε τον περιφερειακό καλύτερα. Μέσα σε μια καταπράσινη σύντομη διαδρομή (περίπου 1200 μέτρα) θα φτάσετε σε ένα πλάτωμα που βρίσκεται μια καντίνα, ακριβώς κάτω από τα κλαδιά ενός πλάτανου. Από εδώ ξεκινάει το μονοπάτι που οδηγεί στους καταρράκτες.

Αν πάτε καλοκαίρι στους καταρράκτες η αλήθεια είναι ότι στην αρχή του μονοπατιού καθώς δεν θα βλέπετε πουθενά νερό μάλλον θα σας πιάσει μια δυσπιστία για την ύπαρξη καταρράκτη. Παρόλα αυτά το τοπίο είναι πανέμορφο καθώς το μονοπάτι ακολουθεί την αριστερή πλευρά του φαραγγιού και την κοίτη του Δημοσάρη. Ενός χείμαρρου που έχει δημιουργήσει όλο αυτό το εντυπωσιακό τοπίο των καταρρακτών. Όλη η περιοχή θυμίζει πιο πολύ ηπειρωτική Ελλάδα, παρά νησί. Μοιάζει με αντίστοιχα φαράγγια της Ηπείρου. Ενώ ένα ομώνυμο φαράγγι υπάρχει και στην Εύβοια.

Κάποια στιγμή που το φαράγγι στενεύει αρχίζουν να φαίνονται και οι πρώτοι καταρράκτες και το νερό που κυλάει φυσικά. Αυτούς τους καταρράκτες οι ντόπιοι τους ονομάζουν ρονιές. Ενώ σχηματίζονται και οι πρώτες λίμνες που μπορεί κάποιος να δροσιστεί στα νερά τους. Πρέπει να ακολουθήσετε το στενό μονοπάτι που τώρα πάει από τα δεξιά και να ανεβείτε αρκετά σκαλοπάτια για να φτάσετε στον πιο μεγάλο από τους καταρράκτες, που σχηματίζει και την μεγαλύτερη λίμνη. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στο ανέβασμα και μην πολυστηρίζεστε στα προστατευτικά ξύλινα κάγκελα καθώς είναι σαθρά. Οι εικόνες στα τελευταία μέτρα του φαραγγιού είναι εξαιρετικής ομορφιάς. Εδώ αισθάνεσαι πια ότι άξιζε τον κόπο όλη αυτή η ανάβαση. Στον δρόμο του γυρισμού αν θέλετε να ξεκουραστείτε, να ανασάνετε λίγο ακόμη το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον των καταρρακτών της Λευκάδας, καθίστε για ένα αναψυκτικό κάτω από τον πλάτανο.

Δείτε περισσότερες Φωτογραφίες από τους Καταρράκτες...Λευκάδα Καταρράκτες Φωτογραφίες

ΛΕΥΚΑΔΑ ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΕΣ ΔΗΜΟΣΑΡΗ ΣΤΟ ΝΥΔΡΙ