Λευκάδα Διακοπές

Μια προσωπική ματιά για τις Διακοπές στην Λευκάδα

Διακοπές στην Λευκάδα έχω κάνει αρκετές φορές. Πολυήμερες και μικρής διάρκειας. Οι διακοπές στην Λευκάδα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία. Αυτό που κάνει ξεχωριστή την Λευκάδα είναι σίγουρα το ότι είναι κυρίως ορεινή. Έτσι αν θέλεις να περιηγηθείς στο νησί θα βρεθείς σε μοναδικά ορεινά τοπία.

Στην ανατολική πλευρά τα βουνά είναι καταπράσινα και καταλήγουν με πιο ήπιο τρόπο στην θάλασσα. Εκεί υπάρχουν οι περισσότεροι παραθεριστικοί οικισμοί της Λευκάδας. Από την Λυγιά μέχρι την Βασιλική. Στην δυτική πλευρά τα βουνά είναι το ίδιο καταπράσινα, αλλά κόβονται απότομα στην πορεία τους προς την θάλασσα. Είναι λες και κάποιο χέρι τα έκοψε και δημιούργησε τους γκρεμούς στο ακρωτήριο Λευκάτας, στο Πόρτο Κατσίκι, στους Εγκρεμνούς, στον Γιαλό ή στο Καλαμίτσι.

Λευκάδα Διακοπές

Σε όποια περιοχή της Λευκάδας και να πας η φύση έχει κάτι ιδιαίτερο να σου προσφέρει. Στην ανατολική πλευρά εκεί που βρίσκεται ο διάσημος Σκορπιός υπάρχουν και άλλα λιγότερο διάσημα νησιά που όμως είναι το ίδιο ή και περισσότερο όμορφα. Αξίζει τον κόπο να τα επισκεφθείτε στις διακοπές σας στην Λευκάδα με τα καραβάκια που κάνουν τοπικές εκδρομές. Σπάρτη, Σκορπιός, Καστός, Κάλαμος, και φυσικά το Μεγανήσι που όπως φαίνεται και από το όνομα του είναι το μεγαλύτερο.

Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει η πόλη της Λευκάδας. Με την διαφορετική παραδοσιακή αρχιτεκτονική που ήταν αναγκαστική λόγω των συχνών σεισμών, με την περιοχή της Γύρας, το κάστρο της Αγίας Μαύρας και την Λιμνοθάλασσα. Όλα αυτά συνθέτουν τοπία εξαιρετικής ομορφιάς που θα κάνουν τις διακοπές σας στην Λευκάδα πραγματικά αξέχαστες.

Το καλοκαίρι στην πόλη της Λευκάδας διοργανώνεται ένας φεστιβάλ λίγο διαφορετικό από τα άρπα κόλα φεστιβάλ που γίνονται το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα. Το Διεθνές Φεστιβάλ Φολκλόρ της Λευκάδας ξεκίνησε το 1962 και αποτελεί τον αρχαιότερο θεσμό τέτοιου είδους στην Ελλάδα. Ενώ είναι ένα σημαντικό φεστιβάλ σε παγκόσμιο επίπεδο. Η Λευκάδα έχει μεγάλη παράδοση στον πολιτισμό και είναι ωραίο να μπορέσετε να συνδυάσετε τις διακοπές σας με το φεστιβάλ.

Η Λευκάδα λόγω του Ωνάση και του Σκορπιού μπήκε νωρίτερα από άλλες περιοχές της Ελλάδα στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Η τουριστική της ανάπτυξη έγινε λίγο άναρχα με το βάρος να δίνεται στην ανατολική πλευρά. Ενώ στην δυτική μόνο ο Άγιος Νικήτας εξελίχθηκε σε τουριστικό οικισμό λόγω της ευκολότερης πρόσβασης. Στις μέρες μας τα πράγματα είναι σαφώς καλύτερα. Έχει γίνει ευκολότερη η πρόσβαση στην δυτική πλευρά και στα εξωπραγματικά τοπία της, ενώ τα τελευταία χρόνια δύο περιοχές της Λευκάδας έχουν αναδειχθεί σε διεθνείς δημοφιλείς προορισμούς για θαλάσσια σπορ. Η παραλία των Μύλων στην Γύρα της Λευκάδας έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός αθλητών του Kitesurfing ή kiteboarding, ενώ στην Βασιλική είναι το βασίλειο του windsurfing. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την Μαρίνα της Λευκάδας που πραγματικά είναι ένα στολίδι για το νησί, αναδεικνύουν την Λευκάδα ως ιδανικό τόπο για διακοπές πολλών μορφών.

Η Λευκάδα έχει και ένα ουσιαστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα υπόλοιπα νησιά. Δεν υπάρχουν οι περιορισμοί της ακτοπλοΐας καθώς η πρόσβαση στο νησί γίνεται μέσω μιας μικρής γέφυρας. Έτσι ο προγραμματισμός των διακοπών σας δεν επηρεάζεται από τον καιρό, πράγμα που σημαίνει ότι η Λευκάδα είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές όλο τον χρόνο και βέβαια πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν υπάρχουν έξτρα έξοδα για ακτοπλοϊκά εισιτήρια, πράγμα που στις μέρες μας δυσκολεύει τον προϋπολογισμό των διακοπών μας.

ΛΕΥΚΑΔΑ ΔΙΑΚΟΠΕΣ