Παραλία Κάστρου

Πλήρης οδηγός για τις παραλίες της Λευκάδας

Η παραλία του Κάστρου της Λευκάδας είναι μια ακόμη από τις εκπλήξεις που επιφυλάσσει η Λευκάδα στους επισκέπτες της. Μόλις περάσετε την γέφυρα της Λευκάδας αντί να κάνετε αριστερά στον δρόμο που οδηγεί στην πόλη της Λευκάδας μέσα από την λιμνοθάλασσα, στρίψτε δεξιά. Μόλις συναντήσατε την πρώτη παραλία της Λευκάδας.

Παραλία Κάστρου

Όλη η περιοχή χρειάζεται αναβάθμιση και διαμόρφωση καθώς είναι από τις ομορφότερες της Λευκάδας και φυσικά με πολύ σημαντική πολύπλευρη ιστορία. Τι να πούμε για το Κάστρο, τον Ναό της Αγίας Μαύρας, το παραδοσιακό φάρο, την ίδια την γέφυρα της Λευκάδας. Στην περιοχή βρίσκεται και ένα τεράστιο εγκαταλειμμένο κτίριο, πρώην εργοστάσιο του ΤΑΟΛ (Ταμείο Αμύνης Οινοπαραγωγών Λευκάδας), που πρέπει ή να γκρεμιστεί ή αξιοποιηθεί με κάποιο τρόπο.

Πίσω από την παραλία του Κάστρου της Λευκάδας υπάρχει η παραλία της Αμμόγλωσσας που είναι η πραγματική παραλία του κάστρου, μιας και όταν βρίσκεσαι στην παραλία στην πλάτη σου βρίσκονται το κάστρο και ο φάρος της Λευκάδας και όχι το κτίριο του ΤΑΟΛ.

ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΑΣΤΡΟΥ - ΛΕΥΚΑΔΑ ΠΑΡΑΛΙΕΣ